top of page
A tree and garden grow out of the pages

Droom je ZELF weer compleet in het nú

-Ivo van Groesen

Wat is Droomtherapie?

Door middel van droomtherapie werk je aan jouw dieperliggende thema's maar ook aan de oplossing van (diepgewortelde) problemen of klachten.

Droomtherapie is een creatieve, maar zeer effectieve afgeleide variant van regressie- en reïncarnatietherapie.  Deze specifieke creatieve vorm van psychotherapie heb ik zelf ontwikkeld tijdens mijn masterjaar binnen de opleiding van Transpersoonlijke Regressietherapie. 

De praktijk heeft mij geleerd dat door middel van droomtherapie mensen veel meer en vóller in verbinding komen met zichzelf. Hierdoor kan er weer connectie gemaakt worden met de eigen innerlijke kwaliteiten en talenten. Ze kunnen hiermee weer volledig in de kracht gaan staan en jou helpen op je levenspad. Problemen en klachten die jij in je leven ervaart, hangen haast altijd samen met de ingebrachte droom, waarna ook deze klachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

Ten slotte levert droomtherapie ook een sterkere verbinding met het eigen fysieke lichaam op. 
Logo_IvovanGroesen_beeldmerk_WIT.png

Direct een droomthemapie sessie boeken, dat kan! Klik hier:

Accepteer jouw dromen als absolute waarheid....

A landscape turns into a crashing wave a

...en  maak jouw ZELF weer compleet!

Het boeiende van werken met dromen is dat álles mogelijk is. Binnen het droombewustzijn is de werkelijkheid minstens zo echt als in het waakbewustzijn. Zo niet echter. Het zijn juist je dromen die je in jouw leven richting willen geven. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren.

Binnen droomtherapie wordt een vaak terugkerende droom ingezet. Het werkt helend op vele denkbare wijzen.

Met droomtherapie zorg je ervoor dat jouw ZELF herstelt en heel wordt. In jouw leven van nu voel jij je energiek en gemotiveerd. Je hebt immers je thema binnen jouw leven helder en vóelt welke richting je op kan en wil in jóuw leven. 

 

Lees hier meer!

Wanneer droomtherapie?

Droomtherapie is geschikt voor eenieder die actief wil onderzoeken hoe een (terugkerende) droom van invloed is op het huidige leven, of hoe een droom juist weerspiegelt wat in het waakbewustzijn niet opgemerkt wordt.  

Niet alleen dromen, ook slaapwandelen, en andere verstoringen van de slaap kunnen worden bekeken en behandeld binnen de droomtherapie.  

 

Andere vormen van slaapstoornissen zijn ook bij uitstek geschikt om binnen droomtherapie te behandelen. 

Ivo's affiniteit met dromen

Al van kinds af aan ben ikzelf een actieve en levendige dromer. Ook slaapwandelde ik als kind zeer geregeld. Praten in mijn slaap is tot op de dag van vandaag ook een actieve bezigheid van mij. 

Voor mij zijn dromen nooit 'slechts' verwerkingsdromen geweest. Ze omhelzen veel meer. Dit besef heb ik nooit los kunnen laten. Ik voelde: 'Hier zal ik ooit iets mee gaan doen'. Dat ik op een dag zelf een nieuwe creatieve therapievorm zou gaan vormgeven had ik zelf niet kunnen vermoeden. 

Droomtherapie erkent dat dromen oplossingen van het onder- en bovenbewustzijn bevatten. Je hoeft er alleen maar naar te kijken en luisteren.

Droomtherapie
Een ZELF- helend avontuur

Voor mijn afstudeeropdracht binnen de opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie in 2020 heb ik het vak van regressietherapie met dromen verenigd. Het eindresultaat is uiteindelijk in boekvorm uitgebracht door mijzelf. De droomtherapie zoals ik deze zelf heb vormgegeven, wordt in het boek voorafgegaan aan een theoretisch onderzoek. Het wordt opgevolgd door een uitvoerig praktijkonderzoek. Van alle praktijkvoorbeelden zijn boeiende samenvattingen te lezen. Het geeft een kijkje in de droomwereld én in de droomtherapie-wereld! Ideaal als je benieuwd bent wat droomtherapie precies is binnen Praktijk Ivo van Groesen en wat het je kan opleveren!
 

Mijn boek valt te bestellen via Brave New Books (klik op mijn boek) én vele online boekwinkels. Ook ín mijn fysieke praktijk is mijn boek te koop.

Een persoonlijk gesigneerd exemplaar kunt u bij mij bestellen, neem hiervoor contact met mij op.

Cover_final.jpg

Snel naar....

bottom of page