Zie je mooie zelf

- Ivo van Groesen

REGRESSIE- OF DROOMTHERAPIE VOOR UW KIND

Regressie- en reïncarnatietherapie maar ook droomtherapie zijn erg geschikt voor kinderen en jongeren. Vaak komen zij zelfs sneller en gemakkelijker in trance dan volwassenen. Ook duren deze therapeutische sessies doorgaans minder lang dan bij een volwassene. Een therapeutische sessie heeft verder dezelfde opbouw als voor een volwassene. Ook zij zullen begeleid worden naar de kern van hun probleem of klacht. Kinderen zijn erg flexibel en openminded waardoor de regressie (naar de oorsprong van een probleem) vaak erg vlot verloopt, maar is ook de herbeleving voor kinderen goed te hanteren. Kinderen leggen verbanden tussen de sessie met hun klacht heel snel. Ze voelen snel weer hun innerlijke kracht en potenties. Ze zíen hun mooie 'ik' en durven daar voor te gaan staan.  Help uw kind uit zijn of haar as te 'rijzen' en in zijn of haar eigen kracht te gaan staan.

Binnen de sessie met uw kind neem ik naast kennis en ervaring als regressie- en reïncarnatietherapeut ook jarenlange ervaring binnen de jeugdhulpverlening met mij mee (sinds 2003). 

 

Meld nu uw kind aan, of stel uw vragen:

Logo_IvovanGroesen_beeldmerk_WIT.png

Koptekst 3

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer wel en wanneer niet?

Bij kinderen en jongeren is regressie- en droomtherapie vaak heel goed mogelijk.  De veelvoorkomende problemen of klachten bij volwassenen (zoals te lezen valt onder het kopje "voor wie") zijn heel goed toepasbaar als graadmeter voor uw kind. Echter, kinderen leven in een snel functionerende maatschappij. Er moet veel en dat al op jonge leeftijd. De prestatiedruk is hoog, zowel op school als binnen sociale vriendenkringen. Kinderen en jongeren voelen situaties vaak haarfijn aan, (bv hoogsensitief) maar weten lastig hoe ze hiermee om moeten en kunnen gaan. Is er wel ruimte in de maatschappij voor hún beleving en visie? Ze hebben het gevoel teveel te zijn, het niet goed te doen en voelen zich machteloos. De een uit dit in frustratie en boosheid. De ander keert in zichzelf en 'slaat dicht'. Weer een ander schiet volledig in een angstgevoel.  En zo zijn er nog legio aan mogelijke reacties en gevoelens denkbaar, waarop uw kind reageert óp en omgaat mét situaties waarop hij geen grip heeft en voelt.  Haast altijd zijn ze geschikt om mee te werken binnen regressie- en droomtherapie.

Regressie- of droomtherapie is niet of minder geschikt voor uw kind wanneer het niet wil werken aan zijn 
probleem of klacht. Het gebeurt vaker dat ouders hun kind, met de beste intenties, doorsturen voor hulp. Maar wanneer een kind geen innerlijke motivatie voelt om het probleem aan te pakken, gaat de regressie- of droomtherapie hoogstwaarschijnlijk niet werken. Ook kan het soms juist de beleving van de ouder zijn die zwaarder weegt (dan de beleving van een kind zelf). In die situaties kan het denkbaar zijn dat juist (één van) de ouders een therapiesessie ondergaat.  In alle gevallen ben ik bereid mee te denken en te kijken naar de mogelijkheden.


 

Bij baby's en kinderen tussen
0- en 8 jaar:

Snel naar....

Disclaimer
Contactgegevens
Volg Praktijk Ivo van Groesen op
social media
© 2020 Alle rechten voorbehouden 
  • Facebook
  • Instagram - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
Op de inhoud van deze website berusten
auteursrechten.

Overname zonder schriftelijke toestemming
is niet toegestaan.
KvK- nummer: 78383048
Tel.nummer: 06- 12 27 51 07
BTW- ID: NL003334420B56
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now